Bizmutový ingot: široko používaný a široký trhový potenciál

Základné vlastnosti ingotu bizmutu

Bizmutový ingot je strieborno-biely kov s kovovým leskom a kujnosťou.Pri izbovej teplote má bizmutový ingot dobrý kovový lesk a ťažnosť, ale pri vysokej teplote sa ľahko oxiduje.Okrem toho má ingot bizmutu tiež vysokú elektrickú a tepelnú vodivosť, vďaka čomu sa široko používa v elektronike a keramike.

Proces výroby bizmutového ingotu

Bizmutový ingot možno pripraviť rôznymi spôsobmi, vrátane extrakcie z produktov praženia zinku alebo hliníka, reakciou halogenidu so sírovodíkom, redukciou oxidu bizmutitého kyselinou octovou atď. Konkrétne kroky sú nasledovné:

(1) Surovina obsahujúca zlúčeninu bizmutu reaguje so zásadou za vzniku rozpustného hydroxidu bizmutu alebo oxidu bizmutu.

(2) Roztok sa prefiltruje, premyje a vysuší, čím sa získajú soli obsahujúce bizmut.

(3) Soli obsahujúce bizmut sa pražia pri vysokej teplote, aby sa získal oxid bizmutitý.

(4) Oxid bizmutitý sa redukuje uhlíkom pri vysokej teplote, čím sa získa kovový bizmut.

(5) Kovový bizmut sa odlieva, aby sa získal bizmutový ingot.

Oblasť použitia bizmutového ingotu

Bizmutové ingoty sa používajú v mnohých oblastiach, niekoľko z nich:

(1) Elektronické pole: Bizmutové ingoty možno použiť na výrobu elektronických komponentov s vysokou hustotou a komponentov nízkofrekvenčných zariadení.Pretože bizmut má dobrú elektrickú a tepelnú vodivosť, môže zlepšiť jeho výkon a stabilitu pri výrobe elektronických komponentov.Okrem toho sa bizmut môže použiť na výrobu optických elektronických komponentov, ako sú solárne panely a televízne obrazovky.

(2) Oblasť katalyzátorov: V oblasti katalyzátorov sa bizmut používa ako katalyzátor na výrobu zlúčenín, ako je metyl-terc-butyléter.Okrem toho môže byť bizmut tiež použitý ako aktívna zložka hydrodesulfurizačného katalyzátora pre priemysel spracovania ropy a organickej syntézy.

Recyklácia bizmutového ingotu

Bizmutové ingoty možno recyklovať a pretaviť na nové produkty.V procese recyklácie musí byť odpadový ingot bizmutu najskôr klasifikovaný, zhromaždený a spracovaný.Metódy úpravy zahŕňajú mechanické spracovanie, chemické rozpúšťanie a tepelné spracovanie.Recykláciou odpadových bizmutových ingotov možno ušetriť suroviny, znížiť výrobné náklady a znížiť znečistenie životného prostredia.

Trhové vyhliadky bizmutového ingotu

Stručne povedané, ingot bizmutu ako kovový materiál s dôležitými fyzikálnymi a chemickými vlastnosťami má široké využitie, ktoré zahŕňa mnoho oblastí.S neustálym pokrokom vedy a techniky a neustálym rozširovaním aplikačných oblastí bude dopyt na trhu po ingotoch bizmutu naďalej rásť.Zároveň s neustálym zlepšovaním environmentálneho povedomia sa recyklácia odpadových ingotov bizmutu stane jedným z dôležitých trendov budúceho vývoja. 

Chengdu Huarui Industrial Co., Ltd. 

Email: sales.sup1@cdhrmetal.com  

Telefón: +86-28-86799441


Čas odoslania: 17. októbra 2023